Denis gasto Temple • Logo
📞 Rezervacije
No products in the cart.

Putovanje oko sveta u 5 jela

07/02/2024

“Putovanje oko sveta u 5 jela” nudi se kulturno putovanje koje proširuje naše horizonte. Kroz ova pažljivo odabrana jela, uspeli smo da zaronimo u srž svake kuhinje, predstavljajući njihovu esenciju na tanjiru. Naš globalni meni je pažljivo dizajniran da zadovolji i najzahtevnije ukuse, obećavajući istinski gastronomski doživljaj u elegantnom ambijentu. Pozivamo vas da nas posetite i prepustite se uživanju u autentičnim jelima koja su inspirisana različitim kulturama.

Pica kapricoza - Italija

Krenimo naš kulinarski svetski put sa Kaprićozom, klasičnim delom italijanske gastronomije. Ova pizza, simbol Italije, kombinuje tanko, hrskavo testo sa bogatim paradajz sosom, osnovom svake prave pizze. Na njoj se ističe mozzarella sir, čija se kremasta tekstura savršeno topi, stvarajući neodoljivu mekoću. Kaprićoza je obogaćena šunkom koja dodaje slani ukus, dok sveže pečurke i artičoke unose bogatstvo tekstura i zemljane arome. Osim toga, dodatak maslina daje poseban mediteranski šarm. Začinjena je tradicionalno italijanskim biljem poput origana i bosiljka, koji doprinose autentičnom mediteranskom ukusu. Kapricoza nije samo obična pica, ona je putovanje kroz italijansku kulturu i tradiciju, savršen spoj jednostavnosti i bogatstva ukusa, koji odražava srž italijanske kuhinje. Uz Kaprićozu, svaki zalogaj je kao da ste zakoračili na ulice sunčane Italije.

Tortilja Al polo - Meksiko

Tortilja Al Polo, kao fuzijsko jelo, savršeno kombinuje elemente meksičke kulinarske tradicije sa modernim i inovativnim sastojcima. Srž ovog jela čini pileće belo meso, koje se pažljivo priprema da bi zadržalo svoju mekoću i sočnost. Pileće meso se zatim kombinuje sa rastopljenim sirom koji pruža kremastu teksturu i bogat, pun ukus. Šarene paprike dodaju hrskavost i blago sladak ukus Tortilji Al Polo, dok kukuruz unosi svoju blagu slatkoću. Svež paradajz pruža kiselost i osveženje, balansirajući sir i meso. Šampinjoni doprinose zemljanom ukusu, a začini kao što su kim i korijander obogaćuju jelo svojom aromatičnošću i složenošću, stvarajući ukusnu simfoniju na nepcu. Tortilja Al Polo je pravo kulinarsko iskustvo koje spaja jednostavnost pripreme sa izvanrednom ukusnošću. Idealno je za ljubitelje bogatih ukusa, pružajući zadovoljstvo u svakom zalogaju.

Krempita - Balkan

Krempita je omiljena poslastica na Balkanu, poznata po svojoj laganoj i pufnastoj teksturi. Ovaj kolač se sastoji od dva sloja hrskavog lisnatog testa između kojih se nalazi bogat, kremast fil. Fil se pravi od mleka, šećera, jaja, i gustina, što rezultira glatkom, svilenkastom kremom. Ključ uspeha krempite je u savršenoj ravnoteži između nežnog fila i hrskavog testa. Lisnato testo se peče do zlatno-smeđe boje, postajući krckavo i vazdušasto. Kada se fil ohladi i stegne, pažljivo se raspoređuje između dva sloja pečenog testa. Krempita se obično seče na kvadrate ili pravougaonike, idealne za pojedinačne porcije. Ovaj kolač se često posipa šećerom u prahu za dodatnu slatkoću i dekorativni efekat. Njen neodoljiv ukus i tekstura čine je popularnim izborom za okupljanja i slavlja. Svaki zalogaj krempite pruža harmoniju slatkog, kremastog fila i krckavog testa, čineći je nezaboravnom poslasticom.

Giros - Grčka

Gyros, popularno grčko jelo, predstavlja esenciju brze, ali kvalitetne ulične hrane. Priprema se od začinjenog, mariniranog junećeg mesa koje se peče na vertikalnoj ražnji, stvarajući sočnu i aromatičnu gozbu. Meso se tanko seče s ražnja, otkrivajući hrskavu spoljašnjost i meko, sočno unutrašnje meso. Tradicionalno se servira u mekom, toplom pita hlebu, koji savršeno dopunjuje teksturu i ukus mesa. Unutar pite, gyros se obogaćuje svježim, hrskavim salatom, paradajzom, crvenim lukom, pružajući osvježavajuće kontraste u ukusu i teksturi. Ključni element koji gyros čini neodoljivim je bogati, kremasti tzatziki sos, napravljen od jogurta, krastavaca i belog luka. Ovaj sos dodaje kiselkastu, osvežavajuću notu koja se savršeno slaže sa bogatstvom mesa. Njegova jednostavnost, ali bogatstvo ukusa, čine ga pravim izborom za brz, ali izuzetno zadovoljavajući obrok.

Bečka šnicla - Austrija

Bečka šnicla, autentično jelo austrijske kuhinje, pravi je gastronomski simbol Beča. Tradicionalno pripremljena od telećeg mesa, ovo jelo se odlikuje svojom neodoljivo hrskavom spoljašnjošću i sočnom unutrašnjošću. Meso se tanko tuče, čime se postiže njegova nežnost i jednolikost u debljini. Začinjeno je jednostavno – samo solju i paprom, naglašavajući prirodni ukus mesa. Ključni korak u pripremi bečke šnicle je paniranje u brašnu, umućenim jajima, i na kraju u prezli, što stvara prepoznatljivu zlatnu koru prilikom prženja. Šnicla se prži u dovoljnoj količini ulja da ‘pliva’, što osigurava ravnomerno zlatno smeđu boju i hrskavost. Servira se obično uz krišku limuna, čiji sok dodatno naglašava ukus mesa. Kao prilog, često se služi sa austrijskim krompir salatom ili jednostavnim kuvanim krompirom. A što se tiče bečke šnicle na naš način, to već morate doći i sami probati – nećete zažaliti.

O nama

Radno vreme

Poseti nas i uživaj u kvalitetnoj hrani.

Ponedeljak - Petak
09 : 00
24 : 00
Subota - Nedelja
09 : 00
24 : 00
Vrednosti

Šta da očekuješ od nas?

Vrednosti koje oslikavaju naš restoran

Meni za svačiji ukus

Raznovrsna hrana i razni specijaliteti.

Sveže spremljeni obroci

Spremamo hranu odmah nakon porudžbine.

Iskusni kuvari

Kuvari sa iskustvom i raznim receptima u rukavu.

Posted in NovostiTags:

Rezervacija stola

Greška: Obrazac za kontakt nije pronađena.