Denis gasto Temple • Logo
📞 Rezervacije
No products in the cart.

Kao Burger

09/08/2022

Često nas gosti pitaju da li imamo burgere na našem meniju i svaki put im kažemo da nemamo.
Znamo koliko je to poznato jelo u svetu i da su ljudi prosto navikli da ga jedu. Zato smo odlučili da obradujemo naše goste sa posebnim specijalitetom koji smo dugo pripremali i testirali, kako bismo dobili jedinstven okus.

Kao Burger

U pitanju je specijalitet koji se zove Kao Burger. Sigurno se pitate zašto nije pravi Burger. Mnogi od nas znaju da su klasični burgeri puni začina, raznih aditiva i služe se uz priloge. U ovom slučaju nije tako. Potrudili smo se da pružimo premium jelo bez veštačkih dodataka i drugih priloga. Dali smo priliku mesu i vama da osetite jedinstven okus. A kako smo došli do ovog naziva? Pa bilo je veoma zanimljivo… Mnogo smo izbora imali i u biranje naziva bio je uključen ceo tim. Neki od primera su bili nazivi “Denisov Burger”, “Extra Burger” i mnogi drugi… Ali na kraju je pobedilo najkreativnije ime.. “Kao Burger”.

Kako se priprema?

Kao burger se priprema od premium cut mešavine junetine, sa 20% masti. Posebno biramo meso sa raznih delova juneta i za jednu porciju korstimo 300 grama. Bitno je napomenuti da je meso sveže i da može da odleži najviše jedan dan. Peče se u tiganju samo u svojoj masti, a o začinima smo posebno vodili računa. Kao što smo napomenuli na početku, Burger kao jelo je veoma začinjeno i na osnovu svega toga, gubi se okus mesa. Kao burger je začinjen na drugačiji način. Da bismo sačuvali okus, od začina smo dodali samo so i biber.

Uz sveže pripremljeno meso, napravili smo i dva sosa koja se idealno uklapaju. U pitanju je čedar sos i sos od luka.
Čedar sos se priprema tako što se čedar sir topi i mešanjem se dobije posebna smesa. Za drugi sos koji ide u ovaj specijalitet, luk sečemo na okrugle deblje kriške, zatim ga obrađujemo termički kratko, da bi zadržao svoju teksturu i čvrstinu. Bitno je da vodimo računa na koji način pripremamo luk kako on ne bi bio živ, a da se lepo oseti okus.

Kada se meso ispeče u tiganju, stavlja se u pripremljeno domaće testo, zajedno sa dva gotova sosa. Testo potpuno zatvaramo i ide na pečenje. Ovo je još jedan razlog zašto nije klasičan Burger, jer je njihovo testo otvoreno. Kao Burger je zatvoren i svi ukusi su sačuvani, a kada ga razrežete, dobijete prizor savršeno pečenog mesa oko kojeg su domaći sosevi.

Posluženje

Kao Burger se poslužuje na kockastom tanjiru bez ikakvih dodataka i priloga. Odabrali smo ovaj pristup da vam dočaramo sam trenutak, da osetite okus mesa na pravi način. Sve ostalo je suvišno.

Pozivamo vas da probate ovaj specijalitet i uživate u mesu pripremljenom na jedinstven način.

Denis gastro temple

Radno vreme

Poruči hranu i dostavljamo je u najkraćem vremenu ili rezerviši sto i jedi u prijatnom ambijentu našeg hrama hrane.

Restoran
09 : 00
24 : 00
dostava hrane
09 : 00
24 : 00
Posted in Gastronomad, Novosti

Rezervacija stola

Greška: Obrazac za kontakt nije pronađena.